09:00

Kälvesta IOFF FK 1

Referat: IF Brommapojkarna 21 - Kälvesta IOFF FK 1

Lördag morgon, Grimsta IP2 och match mot Kälvesta. Ett litet "derby" med tanke på att många av spelarna i båda lagen går i samma skola.
Detta kommer att bli en händelserik match och redan i första minuten skjuter Filip ett skott utanför. I 4:e minuten slarvade vi lite i försvaret och de kan göra 0-1. Vi har nu en period när vi inte spelar så bra och i 10:e har Kälvesta en farligt chans. Därefter kommer vi igång bättre. Minuten senare har Filip ett friläge men skjuter utanför men han får revansch minuten senare. Efter ett fint samarbete med Oskar så kan han göra 1-1. I 14:e har Kälvesta ett bra avslut som Gustav räddar och i 15:e har vi ett nytt fint anfall. Lucas spelar fint fram Filip som gör 2-1. Stor glädje bland killarna. I 17:e gör Gustav en ny bra räddning som landar på ribban och ner framför mål men han lyckas trycka sig fram och fånga bollen framför en KIOF-spelare. Minuten därefter har Malcolm en dubbelchans och strax därefter skjuter Lucas ett långskott som studsar över ribban. I 20:e minuten kommer motståndarna helt fria med Gustav men han lyckas ändra rädda. Med bara sekunder kvar gör Adam en fin löpning längs högerkanten och försöker spela in till Malcolm men bollen studsar till Lucas som sätter dit 3-1 vilket också är ställningen i paus.
I andra rivstartar vi och Filip avslutar utanför i både 1:a och 3:e minuten. Två minuter senare kommer KIOF upp fint på högerkanten och ett perfekt inlägg till deras nummer 8 som slänger sig i luften och får en perfekt träff, men bollen tar högst upp på stolpen och går till inspark. Det var faktiskt värt ett bättre öde. Strax därefter slarvar vi lite igen och KIOF kan göra 3-2. I 8:e spelar Oskar fint fram Lucas som skjuter men målvakten räddar men på returen sätter han dit 4-2. I 9:e får vi en frispark en bit in på vänsterkanten på offensiv planhalva. Den tar Viktor N hand om och som han gör det. Ett kanonskott över alla och in i bortre burgavel. 5-2 är ett faktum. I 10:e gör Gustav en fin fotparad innan vi två minuter senare får se en fin framspelning av Viktor N till Victor Y som iskallt rullar in den vid bortre stolpen. Vi forsätter att trumma på och Adam har en hård tåfjuttare i stolpen och därefter kommer vi 3st helt fria men Filip skjuter mitt på målvakten. Direkt därefter får motståndarna ett friläge som de gör 6-3 på. Nu lyfter KIOF upp spelet och har ett skott utanför och en hörna som avslutas med en nick utanför. I näst sista minuten kommer Viktor N fri och spelar snyggt till Malcolm men målvakten gör en fin räddning. I sista minuten spelar Viktor N fram Malcolm igen men avslutet blev lite stessat och går utanför. Men vad gör väl det när matchen slutar 6-3.

Efter en liten trevande inledning så gör killarna en kanonmatch sista 30 minuterna.